Posted on Leave a comment

Recept : Gevulde Jalapeño met kruidenkaas

Gevulde jalapeno met kruidenkaas & spek

Om je een ideetje te geven over wat je kunt aanvangen met je zelf gekweekte pepers, ga ik hier op regelmatige basis tips geven, recepten geven, tekstjes typen, zodat je perfect weet wat je met je aankoop van je plantje kunt doen.

In dit eerste recept gaan we gebruik maken van de vruchten van ons Jalapeno plantje.

Ingrediënten

  • Jalapeño pepers
  • Vaste Kruidenkaas
  • 2 lapjes gerookt spek per peper

Bereidingswijze

  1. Spoel de jalapeño peper af onder koud water & dep hem droog
  2. Snij de peper doormidden en verwijder de zaadlijsten
  3. Vul de peper door middel van een mes met de kruidenkaas.
  4. Omwikkel de peper met spek, en steek er eventueel een tandenstoker door. Als je gebruik maakt van tandenstokers is het raadzaam om die even in het water te leggen zodat ze niet in brand vliegen.
  5. Steek ondertussen de bbq aan
  6. Leg de pepers op de bbq, en draai ze regelmatig om.
  7. Als het spek er mooi krokant uitziet zijn de pepers klaar.