Go Back
Tartaar van rode biet

Tartaar van Rode Biet

Ongekend is onbemind, en dat is bij deze ook wel van toepassing. Maar als hapje, bij een lekker glaasje bubbels mag dit zeker niet ontbreken. 100% vegetarisch hapje, met een bbq linkje erbij... mijn dag kan niet meer stuk in elk geval :)
Prep Time 1 hour
Cook Time 2 hours
Total Time 3 hours
Course Apperitiefhapje
Cuisine Belgisch
Servings 12 porties

Ingredients
  

Zoutkorst

  • 500 gr Bloem
  • 250 gr Zout
  • 1 st ei
  • 250 ml Water

Tartaar van Rode Biet

  • 2 st Rode Biet
  • 1 Soeplepel Kappertjes
  • 2 st Sjalot
  • 10 st gepekelde augurk
  • 1 koffielepel Kervel
  • 1 koffielepel Peterselie
  • 1 st Jalapeño
  • Mayonaise naar smaak

Instructions
 

Voorbereiding Rode Biet

  • Maak in een keukenmachine de zoutkorst door het bloem, het zout en het ei met elkaar te mengen. Voeg hier beetje bij beetje water toe, tot je een mooi deeg krijgt.
  • Strooi wat bloem op je werkblad en rol het deeg uit en bestuif het opnieuw met bloem zodat het niet te nat is. Verdeel het in 2 gelijke stukken
  • Pak de bietjes in met de zoutkorst
  • Verwarm een BBQ op 180° en plaats de bietjes indirect op de bbq gedurende anderhalf uur.
  • Verwijder de bietjes na anderhalf uur van je bbq, breek de zoutkorst open en laat ze afkoelen.

Tartaar van Rode Biet

  • Snij de afgekoelde biet in zeer kleine stukjes. Ik heb ze in "een cutter" gedaan, is niet zoals de echte, maar het resultaat komt wel in de buurt.
  • Doe hetzelfde met de kappertjes, de sjalotjes, augurkjes en jalapeño. Doe er ook wat kervel & peterselie bij.
  • Meng alles onder elkaar en breng op smaak met peper, zout en mayonaise.
  • En nu is het tijd om extra te pimpen. Voeg wat paprikapoeder toe, misschien een beetje lookpoeder, wat extra jalapeño of misschien zelfs een klein beetje habanero peper om het wat pittiger te maken. Als de smaak goed is, is het tijd om te dresseren.
  • Neem een bordje en een kleine serveerring. Vul deze met de tartaar. Werk af met een takje peterselie
Keyword bbq, Kamado joe