Haal het vlees uit de koeling, en ontdoe het van alle loshangende kleine stukjes, en het overtollige harde vet dat er aan hangt.
Doe de "grove" kruiden (bij mij waren dat de peperbolletjes, korianderbolletjes & komijn) in een vijzel en duw ze fijn.
Meng alle kruiden daarna goed onder elkaar. Voor meer pit mag & kan je altijd nog wat extra chilivlokken of cayennepeper toevoegen.
Doe de kruidenmix bij het vlees, en meng alles er goed onder.
Zet het vlees voorminstens 2u weg in de koelkast, maar dat mag zelfs een hele nacht zijn.
Het vlees bereiden
Steek de kamado joe (of een andere bbq waar een spit op kan) aan, en breng hem naar een temperatuur van 160° indirect.
Ondertussen kun je het vlees op het spit steken. Ik begin met een halve ui, om alles goed vast te kunnen zetten (en om het eerste vlees niet direct tegen het ijzer van het spit te laten komen). en duw het goed aan.
Wanneer de kamado op temperatuur is, voeg je wat rookhout toe, plaats je een lekbakje op je diffuser plates en plaats je het spit op de bbq.
Duw op de startknop, en als je kunt wacht minstens anderhalf uur voor je een eerste keer gaat kijken naar je vlees.
Vanaf dat de kip een kerntemperatuur van 70° bereikt heeft haal je het spit er van, laat je het even rusten en kun je beginnen met het aansnijden van je vlees ;).
Neem een pitabroodje, doe er wat groentjes in, leg een laagje vlees, doe er één of ander sausje bij... Herhaal dit tot het broodje gevuld is.Smakelijk!