Go Back
Hamburger bun

Zelfgemaakte Hamburger Buns

Prep Time 20 minutes
Cook Time 12 minutes
Rijstijd 3 hours 30 minutes
Total Time 4 hours 2 minutes
Course Hoofdgerecht
Cuisine American, BBQ
Servings 20 burger buns

Ingredients
  

  • 1 Kg bloem type "sterke broodbloem"
  • 450 gr melk uit de koelkast
  • 100 gr suiker
  • 20 gr Zout
  • 2 eieren op kamertemperatuur
  • 20 gr verse gist of ongeveer 7 gram droge gist
  • 200 gr zachte boter op kamertemperatuur
  • 50 gr mascarpone op kamertemperatuur
  • 2 el zaadjes

Instructions
 

  • Doe de bloem, het zout, de suiker, de eieren, de melk en de gist in de kom van je keukenrobot en laat alles kneden tot je een vaste samenhangende deeg hebt.
  • Doe daarna de zachte boter bij je deeg.
  • Wanneer de boter onder je deeg is gemengd, voeg je de mascarpone bij, en laat je kneden tot je een glanzend, soepel en "rekbaar" deeg hebt. Dit deeg moet je makkelijk tot een vlies kunnen trekken.
  • Laat het deeg nu 30 minuten afgedekt rusten onder een vochtige keukenhanddoek of onder vershoudfolie.
  • Na een half uurtje verdeel je het deeg in de juiste porties en bol je deze porties op tot mooie bolletjes.
  • Als je een bolletje gemaakt hebt, leg je het op een bakplaat (op bakpapier). Leg zaadjes op de bolletjes en duw ze wat platter tot ze een cm dik zijn en laat ze 3 tot 4u rijzen. Ik doe dit meestal in de oven (zonder dat hij aanstaat natuurlijk).
  • Bak de broodjes af in een goed voorverwarmde oven van 200°C, voor een richttijd van 12 minuten.
  • Dan is het nu tijd voor een burger!!!!! Smakelijk!
    Zelf hamburgerbroodjes maken.