Neem een krielaardappeltje en snij kopje & poepje er af zodat je het mooi in de skillet kunt plaatsen.
Doe dit totdat de skillet vol zit met aardappeltjes
Maak een half litertje groentebouillon en voeg dat toe. Zorg dat de skillet voor minstens 3 kwart gevuld is. Dit mag een goeie stevige bouillon zijn, want dit is het enige zout dat toegevoegd wordt aan deze bereiding.
Leg voldoende blokjes boter op de aardappeltjes en voeg nog wat peper van de molen toe
Zet de skillet op de bbq, op 180° indirect. Ik heb dit op de kamado joe gedaan, maar dat kan natuurlijk op iedere andere bbq ook.
Kijk na 45 minuten of alle bouillon is verdampt. Is dit niet zo, sluit het deksel en kijk na 10 minuten nog eens. Op het moment dat alle bouillon weg is, laat je de pommes fondants nog even staan, zodat we onderaan een lekker korstje kunnen maken.
Is het korstje gevormd, haal de skillet met vuurvaste handschoenen van de bbq, en server het als side dish bij vis of vlees.